Dunno Why, But I was Crying a Bit..

Last Sunday, there’s a Handshake Festival held by JOT and the pictures showed looked so exciting and full of crowd. Nyash was very beautiful with her pink dress and Ghashapon also seemed enjoying her time in all event sessions.

We have princess in JKT48. 😀

I really wanted to buy the product that Ghashapon sold! ><

Melo commented them as ‘Mr and Mrs. Cosplayer’. And to put them together, they looked like Sun and Moon Princess!!

There was also a mini concert and solo performance by Beby, who wore army outfit in the event. It suited her so well! She performed [UZA] dance, which is my favorite AKB48 song. Good job Beby!

And when the Senbatsu for JKT48 2014 Calendar was announced, I couldn't help to cry a bit after noticing that there's no Ghashapon's name in Senbatsu list. Though Yona made it into Senbatsu, but it didn't really excited me so much because Ghashapon couldn't make it. I wrote on twitter, “I don’t know why, but I’m crying a bit after realising that Ghashapon can’t make it into Senbatsu. To think that last year, I wasn’t even a fan of JKT48 from the beginning. Now, I found myself shedding tears.” Perhaps it’s because calendar is something I could still effort to buy, and I really wanted to see my oshi smiling picture for a year. Especially, in preeleminary Ghashapon had made to the seventh place that gave me confidence about final result. But since none of us could really predict what would happen in the final, I guess I should have prepared myself to face the worst, which turned out failed, and I cried instead. Honestly, I felt childish at the moment… 😆

For Pipi, congrats for your success as one of the senbatsu for JKT48 2014 Calendar. For Ghashapon and Nyash, I will still wish for your luck in the next year. Keep smiling and full in spirit!

Here is Ghashapon’s story about the Handshake festival :

“Somehow there’re many who HS with me though, but thanks for handshaking with me. X) hehe. Since yesterday I wore lolita outfit, all people looked surprised, hehehe XP. Then there’s one who trembled, cold-sweating, and the speaking became stuttered. Then there’s children too, and pretty girls :*, mostly it was really exciting to be able to chat with you all. XDb There’re also many fans from outiside town XDb. There’re also from overseas hehe or maybe from another world too. *eh

Yesterday many people adviced me not to graduate yet, “still want to see you,” they said. Hmm… Touched… I’ll fight and keep in spirit XD. Just let the past event goes away and becomes a lesson, and keep strong to face every obstacle that comes, ehehehe.

Oh, yeah, since last year a lot of Japanese celebs/bands have been coming to Indonesia, so happy, in the past it used to be difficult. So it means that the friendship bridge between Indonesia-Japan becomes closer, wahh.. And the lolita outfit I wore yesterday was made by my friend, Coruscate XD. Keep making outfits to Europe! XDb hehe.

I’ll make another surprise in next Handshake event, for sure XDb. Just wait for the next surprise, okay? Hehe XD Oh, well, I want to watch KR Gaim first then~ whehehehe.”

A fan asked about her blonde wig, saying that few months ago she had tweeted about wearing this outfit. But will it suit with blonde wig? Since I’m not really into blonde, I can’t imagine Ghashapon with blonde hair. 😆 But I’m really looking forward to see the next surprise from her. So, Ghashapon, please keep staying in JKT48 as long as you can! *deep bows*

Side note : I googled up a bit and found an online shop in Facebook named Coruscate UniqueShop. Perhaps it was the said friend that made Ghashapon’s outfit? The profile photo looks kinda convincing, though..

Guess what I have found (or rather, given from)!!!

That was the second outfit Ghashapon wore in HS. Though the angle prevented me to see the detail of her outfit, it’s enough to fill my curiousity. Thanks for someone on JKT48Stuff who replied my comment with this picture link attached. 😀

Nyari Kerja itu Ternyata..

Udah lama juga nih kayaknya ga curhat-curhatan di blog, soalnya kemarin-kemarin yang di post kebanyakan soal idola. Hehehe… sekarang kepingin cerita dikit tentang minggu-minggu terakhir yang ga sempet didokumentasiin di sini. Jadi, sebenarnya sekarang lagi merantau, tinggal di rumah Uwak. Awal November kemarin berangkat dari Tulang Bawang Menuju Bandar Lampung. Tujuannya? Ya cari kerja atuh, soalnya udah ga betah banget nganggur di rumah. Apalagi sebelum berangkat, selama seminggu aku getol ngurusin surat cuti kuliah yang alhamdulillah masih dikasih kesempatan sama dosen dan administrasi untuk diurus pembuatannya. Secara aku kan ga ngasih kabar selama 3 bulan, udah takut aja ga bisa ngurus surat cuti. Eh ternyata boleh, bersyukur banget. Dan sekarang lagi berjuang nyari lowongan kerja, meskipun capeknya ga ketulungan. Walahh… ternyata gini ya rasanya nyari kerja. Urusannya ribet, tapi ga dapet juga. Wkwkwk… *melipir ke pojokan*

Mungkin karena lebih ke soal tinggal jauh sama orang tua dan harus ngurus diri-sendiri mulai sekarang. Meskipun lagi tinggal sama Uwak, makan minum dan hal lainnya terjamin, tetep ada rasa beban kerena sekarang ga bisa leha-leha kayak lagi liburan. Yaah.. Namanya juga kan bukan rumah sendiri ya. Ini aja masih alhamdulillah ada yang mau nampung, kalo untuk sekarang mah belum bisa bener-bener hidup mandiri karena belum ada penghasilan. Hehe.. Tapi semoga ya, semoga cepet dapet kerja dan gajinya cukup buat dikirim ke Emak di rumah. Amiiinn…

Ngomong-ngomong, soal post yang tentang ngelamar ke dealer, aku ga beruntung. Ehehe.. Habis itu karena nanya-nanya lowongan ke temen ga ada yang ngasih jawaban, akhirnya cuma nganggur gitu. Untung aja selama dua bulan kemarin Emak mulai berdagang lontong sayur, jadi masih ada yang bisa dikerjain. Sekarang begitu jauh dari Emak dan Ali malah jadi kangen makan lontong sayur bareng. Hihihi.. Tapi cari kerja di sini juga demi bantu Emak. Walaupun kayaknya ngirim lamaran ke satu tempat rasanya pusing tujuh keliling ya. Ckckck..

Well, mau gimanapun juga, emang yang namanya cari kerja itu dimana-mana ga gampang. Ada yang sering bilang, “Kalau ga ada orang dalam, susah deh”, atau “Mau sarjana S2 sekalipun, kalau udah ke lapangan, orang nyarinya yang ga sekedar punya gelar aja.” Tapi kadang banyak banget kasus di mana orang juga sering bilang, “Gelar tuh ngaruh lho, lulusan SMA/SMK palingan dapetnya juga jadi sales atau SPG. Bisa jadi admin di PT tertentu pun, paling nembak dari dalem.” Pendapat dan opini banyak edarannya, tapi sebagian besar memang benar. Tapi rekomendari dari orang dalam bukannya salah juga, asal yang direkomendasikan memang kompeten dan sesuai dengan yang dibutuhkan perusahaan. Sayangnya kalo ternyata sebaliknya, cuma karena teman atau saudara, itu sih… Hehe.. Tapi ga mau negative thinking juga deh ya, itu cuma umpama aja.

So, gitu ada deh dulu yang mau diceritain. Sebenarnya bingung mau ngomongin apa, jadinya ngasal ga jelas gini. Minta doa aja ya dari yang membaca supaya lancar mencari kerja di kota. Berasa minder deh akuh… Hiks..